speluitleg

 

QliiQ is een gezellig en spannend bordspel voor drie tot vijf spelers.

 

Op het bord vind je acht locaties waar je vrienden moet maken. Dat doe je door een netwerk te bouwen. Je netwerk teken je met de speciale stiften op het bord. Als je op een locatie voldoende mensen kent, verdien je daar een vriend!

 

Het aantal strepen waarmee je je netwerk per beurt mag uitbreiden, wordt bepaald door de dobbelsteen. Maar … je gooit de dobbelstenen niet alleen voor jezelf. In elke beurt geef je een van je dobbelstenen weg aan een van je medespelers. Zo maak je je geliefd onder je medespelers, maar stel je ook regelmatig een speler teleur. Ook mag je gebruikmaken van de netwerken van je medespelers. Op die manier ga je sneller over het bord, en het is soms de enige mogelijkheid om lastige doorgangen te passeren.

 

 

Hoe voller het bord, hoe lastiger het soms wordt om een locatie te bereiken. Strategisch spelen is daarom erg belangrijk. Bedenk vooraf een route die je wilt gaan volgen. Houd daarbij rekening met je geheime vrienden. En profiteer van de voordelen die de kruiwagens je kunnen bieden. Maar soms slaat ineens het noodlot toe. En wordt een locatie getroffen door een ramp. Of wordt een doorgang geblokkeerd door een van de zonderlingen.

 

Door slim te spelen red je je uit iedere hachelijke situatie. En ben jij een potentiële winnaar van QliiQ.

 

 

 

aantal spelers

leeftijd

speelduur

3-5

vanaf 10 jaar

ongeveer 50 minuten

NL59 RABO 0108 3278 17

V.O.F. TUESDAY GAMES

btw nr 853848142 B01

kvk 60297247