het verhaal achter QliiQ

 

QliiQ is het allereerste bordspel van Tuesday Games. Dit bedrijf werd in 2013 opgericht door Vincent van der Geest en Bert Lentink. Sinds 2010 werken wij vrijwel iedere dinsdagochtend (maar eigenlijk nóg veel vaker) aan de ontwikkeling van QliiQ. Omdat we het leuk vinden om naast onze drukke werkzaamheden als motion graphic designer en als tekstschrijver ‘iets heel anders’ te doen. En ook omdat we het leuk vinden om samen iets te ontwikkelen.

Bert

Vincent

Maar de belangrijkste reden is dat we gewoon erg van spelletjes houden. Een door ons zelf ontwikkeld bordspel was daarom een logische stap. We hebben een groot aantal spelvarianten bedacht en uitgetest. Veel daarvan verdween ook weer in de prullenbak. We bewaarden telkens de goede elementen en die smeedden we samen tot QliiQ.

 

Het thema hadden we al wel snel te pakken: netwerken en vrienden maken, maar dan in een spelvorm. We willen het sociale karakter van de netwerksites combineren met de ouderwetse gezelligheid van het bordspel. Het resultaat is QliiQ. Een gezellig, spannend, hilarisch en sociaal bordspel dat je wilt blijven spelen!

 

NL59 RABO 0108 3278 17

V.O.F. TUESDAY GAMES

btw nr 853848142 B01

kvk 60297247